BETONAVIMAS.LT – 370 644 444 69 – grindų betonavimas Vilniuje, Kaune, Ukmergėje, Elektrėnuose, Molėtuose, Utenoje ir kituose Lietuvos miestuose ar jų rajonuose.

Atliekame paruošimo darbus:

– Pagrindo niveliacija,
– Grunto išlyginimas, tankinimas,
– Smėlio užpylimas,
– Putų polistirolo ar akmens vatos sudėjimas,
– Plėvelės klojimas,
– Armavimas.

Plastikliai (plastifikatoriai) – būtinas šiltų smėlbetonio grindų elementas
Šiltų grindų (kaip vandeniu šildomu, taip ir elektrinių) montavimo technologijoje naudojami betono skiedinio priedai. Naudojant plastiklius smėlbetonio grindys tampa tankesnės. Plastikliai mažina paviršinę vandens, kuris reikalingas mišiniui pagaminti, įtemptį, ir tokiu būdu padidina dangos apimtį. Tai užtikrina ženklią cemento ekonomiją. Tokios smėlbetonio grindys greičiau džiūsta.

Šiltų grindų plastiklių rūšys

– Visi šiltų grindų plastikliai padidina smėlbetonio grindų atsparumą. Kiekviena rūšis turi papildomų funkcijų – viena spartina – sukietėjimą, antra padidina plastiškumą, trečia leidžia dirbti su skiediniu esant minusinei temperatūrai. Specialistai išskiria – sekančias priedų rūšis:
– skystas plastiklis;
– sausas plastiklis;
– neužšalantis skystis

Polipropileninis fibriliuotas pluoštas (fibra)

Plastiklių naudojimas klojant vandeniu šildomas grindis

Vandeniu šildomų grindų vamzdžiai dedami į smėlbetonio mišinį. Smėlbetonio grindys atlaiko didelius slėgius ir apsaugo nuo vamzdžių mechaninių pažeidimų. Smėlbetonio grindų kokybė įtakoja šiltų grindų veikimo efektyvumą ir naudojimo ilgaamžiškumą. Betonas per tinklelį pilamas ant šiltų grindų vamzdžių, o plastilis apsaugo nuo tuštumų susidarymo. Kad smėlbetonio grindys atlaikytų visas apkrovas, jų storis virš vamzdžio turi būti ne mažesnis kaip 25 mm. Jeigu aplinkybės neleidžia tokio konstrukcijos aukščio, tuomet į skiedinį papildo plastikliais, kurie suteikia jam papildoma elastingumą. Tuomet galima pagaminti tirštesnį skiedinį, kurį lengviau kloti. Grindų paviršius tampa lygesnis.

Plastiklių naudojimas klojant elektra šildomas grindis

Elektra šildomos grindys gaminamos iš sausų betono mišinių. Įprastas smėlio ir betono mišinys – nelabai tvirta medžiaga, todėl kaip priedai naudojamos lipnios medžiagos. Pagrindinė elektra šildomų grindų su plastikliais savybė – plastiškumas. Tai palengvina mišinio klojimo procesą. Plastiklis taip pat padidina betono atsparumą – tai yra labai svarbu, ypač kintant grindų šilumnešio temperatūrai – plastiklis neleidžia išdžiuvusiam betonui suskilinėti. Be to, plastiklis grindų dangą apsaugo nuo deformacijos.

Plastiklis

Pagrindiniai reikalavimai, keliami betonui, yra stiprumas gniuždymui bei plastiškumas, tačiau pasiekti abu tikslus galima tik naudojant cheminius priedus.
Visiems puikiai žinoma, kad betonas – tai mišinys, susidedantis iš cemento, užpildų (smėlio, žvyro arba skaldos) bei vandens. Pagrindiniai reikalavimai, keliami betonui, yra stiprumas gniuždymui bei plastiškumas. Šios savybės priklauso nuo vandens kiekio. Didinant vandens kiekį betono mišinyje, jis tampa plastiškesnis, lengviau apdirbamas, tačiau sumažėja jo stiprumas. Sumažinus vandens kiekį, galutinis betono stipris padidėja, tačiau sumažėja betono plastiškumas, su juo sunku dirbti. Pasiekti abu tikslus – norimą galutinį betono stiprumą bei plastiškumą – galime cheminių priedų pagalba.

Putplastis naudotinas įrengiant elektra ar karštu vandeniu šildomas grindis. Šildomų grindų šiltinimui reikalinga termoizoliacinė medžiaga atspari gniuždymui. Būtent šia savybe pasižymi polistireninio putplasčio plokštės.

Vis plačiau pramoninėje aplinkoje, ypač statybose, kur itin svarbų vaidmenį atlieka viršutinio grindų sluoksnio sustiprinimas, naudojamas grindims skirtas tinklas. Susitraukti neleidžiantis tinklas paskirsto įtampas ir vidines jėgas visame paviršiuje, sumažindamas dėl temperatūros atsiradusių įtrūkimų plotį. Tinklas – svarbus elementas, padidinantis grindų ir sienų patvarumą.

Polipropileninis fibriliuotas pluoštas (fibra), betone sumažina įtrūkimų ir mikro plyšių skaičių. Plyšiai ir įtrūkimai atsiranda džiūvimo proceso metu dėl skirtingo susitraukimo skirtingose vietose. Taip pat, įmaišius pluoštą, betonas tampa atsparesnis vandeniui – sumažėja betono įrimas dėl vandens ir ledo poveikio, nes vanduo džiūvimo proceso metu padidina mikroplyšių skaičių.

Įtraukus fibros pluošto į skiedinį, padidėja betono atsparumas spaudimui, lenkimui, nusidėvėjimui. Betonui susitraukiant, didėja plyšių skaičius: pridėjus polipropileninio pluošto, įtrūkimų sumažėja.

Fibra pluoštas padidina betono atsparumą ugniai – gaisro metu pailgėja konstrukcijų atsparumo pažeidimams laikas.
Didelis pluošto kiekis pasklinda po visą betono masę. Dėl specifinio pluošto paviršiaus betono masė gali atpalaiduoti ir sugerti įvairius įtempimus, atsirandančius susitraukiant betonui džiūvimo metu.

Fibra pluoštas yra pagamintas iš fibriliuoto ar filamentinio polipropileno pluošto. Pagal naudojimo paskirtį, skaidulų ilgis yra skirtingas (6, 12, 18, 36, 54 ir 66 mm).

Šildomos grindys

Betoninė vandeniu šildomų grindų sistema – tai labiausiai paplitusi vandeniu šildymų grindų sistema, kuomet vandeniu šildomų grindų vamzdžiai užpilami betonu ir papildomi šilumos paskirstymo prietaisai yra nereikalingi.

Betoninių vandeniu šildomų grindų gamybos technologija:
Patalpos padalinimas į sektorius pagal vandeniu šildomų grindų sistemos projektą;
Paviršius padengiamas termoizoliaciniu sluoksniu, siekiant nutraukti šilumos praradimą į apačią nuo vandeniu šildomų grindų;

Armavimo tinklo ir šildomų grindų vamzdžių montavimas. Tai yra vandeniu šildomų grindų šilumos paskirstymo sistema;
Šildymo sistemos presavimas ir betoninių grindų užpylimas. Tai daroma dėl vandeniu šildomų grindų saugos;
Grindų paviršius turi būti tinkamas naudoti kartu su vandeniu šildomų grindų sistema.

Grindų BETONAVIMAS.LT Vilniuje ir Vilniaus rajone – 370 644 444 69 – VISI STATYBOS DARBAI JUMS!